Nieuws

ROVC start interactieve website over tekort aan technici

ROVC, partner voor trainingen, opleidingen en advies & implementatie binnen de Nederlandse industrie, heeft een nieuw online platform ontwikkeld, gericht op het tekort aan technici. Op de website www.tekorttechnici.nl is voor de gehele Nederlandse industrie uitgebreide informatie te vinden over dit actuele topic. Naast cijfers, onderzoeken, recente publicaties en oplossingen voor het tekort, zijn er diverse praktijkverhalen te lezen op de site. Ook kunnen kennis en ervaringen hier op een laagdrempelige manier worden gedeeld.
 
Het platform heeft een interactief karakter en de content is afkomstig van diverse bronnen. ROVC faciliteert discussies en biedt mogelijkheden om bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden op te zetten tussen organisaties. Op het platform kan iedereen terecht die in aanraking komt met het tekort aan technici, zoals HR-professionals, hoofden Technische Dienst, directieleden, opleidingsadviseurs, maar ook beleidsbepalers en brancheverenigingen binnen de techniek.
 
‘Industriële organisaties in Nederland kunnen er niet meer omheen: het tekort aan technici in Nederland is er, en het groeit’, zegt Roel Greutink, Manager Ontwikkeling & Onderhoud Producten bij ROVC. ‘Het probleem is bij de meerderheid van de organisaties bekend, maar vaak ontbreekt het aan een plan van aanpak om dit op te lossen. Op het internet is veel informatie te vinden, maar cijfers zijn inmiddels vaak verouderd en door de hoeveelheid informatie is er slecht overzicht. Wij willen een duidelijke, overzichtelijke site bieden waar ondernemers, HR-verantwoordelijken en andere geïnteresseerden mee geholpen zijn.’