Nieuws

NOBCO/EMCC accreditatie voor Coachen van Collega’s

Het leertraject ‘Coachen van Collega’s’ van Schouten & Nelissen is door de NOBCO/EMCC geaccrediteerd op EQA Foundation niveau. Met dit keurmerk hebben deelnemers en werkgevers de garantie dat de inhoud van dit programma kwalitatief hoogwaardig is en deelnemers competenties leert die op Europees niveau waarde hebben.

Frida Huigen, trainer/coach bij Schouten & Nelissen: ‘Steeds meer organisaties stimuleren een werkcultuur waarin niet alleen leidinggevenden een coachende rol hebben, maar juist óók (senior)collega’s. Gelukkig maar, want (leren) coachen is ontzettend waardevol. Als je samen zorgt voor een omgeving waarin je wordt uitgedaagd en je talent kunt ontwikkelen, dan leidt dat tot meer betrokkenheid, commitment en betere prestaties.

Het EQA certificaat wordt uitgegeven door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), de vertegenwoordiger van EMCC in Nederland. Met een Europese kwaliteitskeurmerk wordt volgens de NOBCO de markt professioneler en transparanter. Het accreditatierapport vermeldt: ‘Theorie, modellen en vaardigheden zijn door het gehele programma verweven waardoor er een zeer geslaagde afwisseling tussen theorie en praktijk ontstaat. Coachen van collega´s is een prachtig praktijkgericht leertraject voor coaches in organisaties.´