Nieuws

DEKRA doet kerstdonatie aan UNICEF

De internationale test en expertise organisatie DEKRA, actief in meer dan 50 landen, doet een kerstdonatie van EUR 200.000 aan UNICEF. Deze donatie is gericht op de ondersteuning van een UNICEF hygiëneprogramma in Zuid-Afrika. Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zweden, als de vier sterkst groeiende DEKRA landen, dragen elk voor een kwart bij aan dit initiatief.
 
‘Wij zijn trots dat wij met deze donatie een zichtbare bijdrage kunnen gaan leveren aan projecten ter verbetering van de hygiënische leefomstandigheden van kinderen en daarmee het gevecht tegen ongewenste ziekten,’ licht Bert Zoetbrood, directeur van DEKRA in Nederland, toe tijdens de overhandiging van de cheque aan operationeel directeur UNICEF Nederland Ingrid Visscher.
 
Als onderdeel van de grootscheepse campagne ‘Schools for Africa’ zal UNICEF niet alleen schone drinkwatervoorzieningen, maar ook een speciaal programma lanceren waarbij met steun van DEKRA een totaal van 450.000 schoolkinderen op 1.500 scholen les krijgen in de basiskennis over hygiëne met een speerpunt gericht op gezond water en hygiëne in het algemeen.

Door middel van gerichte lesprogramma's, spelletjes en gezamenlijke schoolactiviteiten leren kinderen bijvoorbeeld hoe zij regelmatig en op de juiste wijze met zeep handen moeten wassen, tanden poetsen, schoonhouden en hoe zij met afval moeten omgaan. ‘Wij willen de sociale verantwoordelijkheid die ons bedrijf sinds jaren koestert op hoog niveau houden en ons financiële succes ook inzetten voor een beter bestaan voor kinderen in Zuid-Afrika,’ zegt Stefan Kölbl, voorzitter Raad van Bestuur van DEKRA. Wij geloven dat een donatie voor humanitaire doeleinden als deze geheel in overeenstemming is met de waarden van ons bedrijf, onze medewerkers en de bedrijfsrelaties waarmee wij samenwerken.