sp-KMS-3cover-min-e1516715620986.png
Whitepaper

Kwaliteitsmanagementsystemen

In de juiste handen is het een krachtig middel tégen verspilling en vóór prettiger werken: het kwaliteitsmanagementsysteem.


Elke term uit deze drieledige samenstelling –kwaliteit, management, systeem– heeft de potentie een organisatie vooruit te helpen. En hoe! Maar dan moeten die woorden wel omgezet worden naar daden. Of minimaal naar heldere intenties. Wat betekent kwaliteit in uw organisatie? Het management daarvan? En hoe vat u dat samen in een praktisch systeem waarmee u uw collega’s tot daden kunt aanzetten?

 

Scienta helpt u met deze whitepaper graag een zevenmijlsstap in de goede richting.


In deze whitepaper ontdekt u: 


Wat is eigenlijk kwaliteit, management en een systeem?

Het woord kwaliteitsmanagementsysteem bestaat uit drie verschillende woorden (kwaliteit, management en systeem), die alle drie voor de nodige discussies zorgen. Want wat is kwaliteit? Wat is goed management? Wat is goed management van kwaliteit? Is dat met een systeem? En wat is dat dan voor een systeem? Daarom vindt u in deze whitepaper alles wat u moet weten over kwaliteit, het managen van kwaliteit en de meest gebruikte systemen hiervoor, zoals ISO 9001 of INK.

 

Soorten KMS’en, borging en valkuilen

Een goed KMS ligt heel dicht tegen de werkelijke bedrijfsvoering van een organisatie aan. Maar net zoals er ontelbaar verschillende soorten organisaties zijn, zijn er net zo veel managementsystemen. Welke zijn er precies? Desondanks gaat het meer dan eens fout bij het opzetten of introduceren van een KMS. Het KMS wordt slecht geborgd, verkeerd begrepen of ligt te verstoffen in de kast. Kwaliteit en kwaliteitsmanagement hebben hierdoor niet altijd een goede naam gekregen binnen organisaties. Hoe komt dat? En wat kunt u eraan doen?

 

De (gratis) whitepaper kunt u hier downloaden